technisch tekenen

informatiebeheer

veiligheid

Building Information Modeling

Van Spaendonck Ondernemingshuis

Opstellen beheertekeningen

Over het Van Spaendonck Ondernemingshuis

Het Van Spaendonck Ondernemingshuis is een kantoorverzamelgebouw gevestigd aan het Reitseplein in Tilburg. Het herbergt een groot aantal sociaal-economische en sociaal-maatschappelijke organisaties en wordt middels een grondige renovatie in zestien maanden omgetoverd tot een modern eigentijds ondernemingshuis. De hoofddraagconstructie blijft daarbij onaangeroerd, maar zowel de binnen- als de buitenzijde van het pand worden flink onder handen genomen.

Opdrachtbeschrijving

Aan het begin van het proces kregen wij de opdracht een as-built 3D-tekening in Revit te maken, waarmee de opdrachtgever een prijsvraag onder vijf architectenbureaus uitzette. Op basis van het winnende ontwerp werd het gebouw gerealiseerd. Nu de afrondende fase van de bouw is aangebroken, zijn we opnieuw betrokken bij dit project en druk bezig met het opzetten van verschillende technische tekeningen en plattegronden. Ook zijn we een ruimtenummeringssysteem aan het opstellen.

Uitvoering

De ruimtes in het Van Spaendonck Ondernemingshuis worden verhuurd aan derden dus is een overzichtelijk en beheersbaar ruimtenummeringssysteem van het grootste belang. Wij hebben alle ruimtes geïnventariseerd en voorzien van een nummer. De door de opdrachtgever gewenste informatie per ruimte (zoals oppervlakte, inrichting, aansluitingen) hebben wij geplaatst in een moederbestand, dat via ons webportal 24/7 beschikbaar is voor de opdrachtgever. Daarnaast zijn we bezig met het opstellen van ontruimingsplattegronden, inrichtingstekeningen, datatekeningen, E- en W-tekeningen en de gebruiksvergunningstekeningen.

Resultaat

Ondanks de ingrijpende verbouwing is het bijzondere karakter van hetV an Spaendonck Ondernemingshuis in ere gehouden. De aanpassingen leiden naar een zeer duurzaam en comfortabel nieuw gebouw, waarvan de tekeningen en documenten via ons webportal, eenvoudig te beheren zijn.

En dit maakte de opdracht bijzonder

Het Van Spaendonck Ondernemingshuis is een ‘moeilijk gebouw’, verdeeld over drie gebouwen met drie verschillende niveaus. Deze split level-situatie zorgde soms voor uitdagingen, maar bij VB&C houden wij wel van een uitdaging.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Marcel Pluk

Klik op de foto voor uitvergroting

Deel dit project:

leveringsvoorwaarden · privacyverklaring · colofon ·  © 2024 - VB&C BV