technisch tekenen

informatiebeheer

veiligheid

Building Information Modeling

TU/e

Tekeningbeheer

Over Tu/e

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal vooraanstaande universiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology. De Dienst Huisvesting is één van de centrale diensten van de TU/e en is verantwoordelijk voor de totale vastgoedontwikkeling, het parkmanagement en de 75 hectare aan terreinen van TU/e Science Park.

Opdrachtbeschrijving

Als ‘preferred supplier’ verzorgen wij (mede) het tekeningbeheer voor de TU/e, zowel bouwkundig, elektrotechnisch als werktuigbouwkundig.

Uitvoering

Onze medewerkers zijn op vaste dagen aanwezig op de Dienst Huisvesting. (Aangepaste) tekeningen komen binnen bij een van de projectleiders van de Tu/e, die vervolgens controleren of ze voldoen aan de as-built situatie. Is dit akkoord, dan gaan de tekeningen naar DH Gegevensbeheer en wordt gecontroleerd of ze voldoen aan de voorwaarden in de afsprakenmap. Als dit het geval is, worden de tekeningen opgeslagen in het moederbestand. Als dit niet het geval is, worden de tekeningen teruggestuurd ter aanpassing. In het moederbestand worden alle bouwkundige, elektrotechnische en werktuigbouwkundige tekeningen van alle gebouwen van de TU/e bewaard. Wanneer er een verbouwing moet plaatsvinden, zorgen wij ervoor dat de juiste mensen de juiste tekeningen ontvangen. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd, ontvangen wij van de verschillende disciplines de aangepaste tekeningen terug, waarna wij ze na controle weer opslaan in het moederbestand.

Resultaat

De TU/e beschikt altijd over up-to-date tekeningen, zonder dat zij daar zelf enig omkijken naar heeft. De TU/e weet ook dat wij altijd net een stapje extra zullen zetten. Bij gewijzigde ontruimingsplattegronden bijvoorbeeld, verzorgen wij niet alleen de digitale tekeningen, maar zorgen er ook voor dat de analoge plattegronden op de juiste plaats in het gebouw worden opgehangen. Ontzorgen noemen wij dat…

En dit maakte de opdracht bijzonder

Omdat wij al zoveel jaren voor de TU/e mogen werken, komen we regelmatig hele oude documenten tegen, die wij nog steeds kunnen herkennen als de onze.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Ronald de Boer

Klik op de foto voor uitvergroting

Deel dit project:

leveringsvoorwaarden · privacyverklaring · colofon ·  © 2024 - VB&C BV