technisch tekenen

informatiebeheer

veiligheid

Building Information Modeling

Unica

Productieve samenwerking

Over Unica

Unica is een allround technisch dienstverlener en houdt zich bezig met technisch beheer, elektrotechniek, brandveiligheid en automatisering. Bij veertien vestigingen in Nederland werken circa 1.850 medewerkers.

Opdrachtbeschrijving

Het is niet zo dat wij opdrachten vóór Unica uitvoeren, het is meer dat wij gezamenlijk aan opdrachten voor onze opdrachtgevers werken. Waar wij gespecialiseerd zijn in technische tekeningen en het beheer daarvan, is Unica een zeer bekwaam elektrotechnisch en werktuigbouwkundig installateur.

Uitvoering

Unica verzorgt voor een aantal van haar (en onze) opdrachtgevers de zogenaamde ‘rode revisie’. De gewenste aanpassingen aan de technische tekeningen geven zij maandelijks aan ons door, waarna wij deze verwerken en de tekeningen opnemen in het moederbestand. Via het webportal zijn de tekeningen vervolgens 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar voor Unica en haar opdrachtgevers.

Niet alleen bij beheeropdrachten, ook bij grote verbouwprojecten komen wij elkaar tegen. Voor een project in Breda nemen wij nu bijvoorbeeld een stukje engineering en technisch tekenen voor onze rekening, terwijl Unica de elektrotechnische realisatie verzorgt. De opdrachtgever heeft aangegeven welke componenten hij wenst in welke ruimten: denk aan data-aansluitingen, verlichting, wandcontactdozen et cetera. VB&C verzorgt de engineering, terwijl Unica de benodigde verdeelkasten realiseert om de apparatuur op aan te sluiten. Zij zorgen er ook voor dat die verdeelkasten voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving.

Resultaat

Doordat wij de laatste jaren veel met Unica hebben samengewerkt, zijn we behoorlijk op elkaar ingespeeld. Wij weten wat we aan elkaar hebben en wat we van elkaar mogen verwachten. Beiden zijn we ook volledig op de hoogte van de manier waarop onze opdrachtgevers willen werken, welke CAD-afspraken er bijvoorbeeld gelden. Dat maakt dat onze opdrachtgevers het werk vol vertrouwen aan ons en Unica kunnen overlaten.

Het is bijzonder te ervaren dat Unica ons steeds beter weet te vinden. Onze opdrachtgevers hebben vertrouwen in ons én in onze samenwerking. Natuurlijk is Unica niet verplicht om haar tekenwerk door VB&C te laten doen, maar daar kiest zij wel voor. En daar zijn wij trots op.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Ronald de Boer

Klik op de foto voor uitvergroting

Deel dit project:

leveringsvoorwaarden · privacyverklaring · colofon ·  © 2024 - VB&C BV