technisch tekenen

informatiebeheer

veiligheid

Building Information Modeling

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Coderen componenten

Over Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft vestigingen in ’s-Hertogenbosch, Boxtel, Rosmalen, Zaltbommel en Nieuwkuijk en is met 4000 medewerkers en ruim 250 medisch specialisten de grootste werkgever in de regio ’s-Hertogenbosch.

Opdrachtbeschrijving

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaf ons de opdracht om een systeem te bedenken waarmee ze al haar componenten die in aanraking komen met medische gassen, zoals zuurstof en stikstof, zou kunnen voorzien van een barcodering. Die codering zou dan aan de gebruiker de benodigde (en toegestane) informatie moeten verstrekken.

Uitvoering

In totaal ging het om de codering van 15.000 componenten. Tijdens de pilot zijn we met één zone binnen het ziekenhuis gestart en hebben daar zo’n 150 componenten gecodeerd. VB&C ontwikkelde het systeem om alle componenten op de juiste wijze te coderen en de informatie die hieruit voorkwam digitaal vast te leggen. Hierbij werden wij ondersteund door partner Van Beek Informatica die het informatietechnische gedeelte voor haar rekening nam.

Resultaat

Het resultaat van de eerste pilot is zeer positief. Aan de hand van de barcode kan de medewerker van het JBZ onder andere het type appendage en wie de appendage mag bedienen zien, maar ook informatie zoals toegestane druk, het soort gas en onderhoudsinformatie. Hiermee voldoet het ziekenhuis aan de nieuwe, strengere regelgeving die in de toekomst van toepassing zal zijn.

En dit maakte de opdracht bijzonder

Voor VB&C was dit een zeer grote opdracht waarbij de totale verantwoordelijkheid bij ons lag. Het uitwerken en ontwerpen van een systeem om alle componenten correct en eenduidig te coderen en te documenteren lag volledig in onze handen. Een grote uitdaging voor een relatief klein bedrijf als VB&C.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Marcel Pluk

Klik op de foto voor uitvergroting

Deel dit project:

leveringsvoorwaarden · privacyverklaring · colofon ·  © 2024 - VB&C BV