technisch tekenen

informatiebeheer

veiligheid

Building Information Modeling

The Social Hub

Opstellen bedrijfsnoodplannen

Over The Social Hub

The Social Hub is een organisatie die huisvesting biedt aan studenten uit binnen- en buitenland door het verhuren van gemeubileerde kamers voor een semester of een bepaald aantal maanden. Behalve als studentenhuisvesting is een deel van ieder gebouw ook in gebruik als regulier hotel. The Social Hub heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Eindhoven, Parijs en Barcelona.

Opdrachtbeschrijving

The Social Hub gaf ons de opdracht om voor al haar Nederlandse vestigingen bedrijfsnoodplannen op te stellen, waarin alle procedures die van kracht zijn bij calamiteiten zijn vastgelegd. Daarnaast mochten wij voor een aantal nieuwere locaties ook het technisch tekenwerk verzorgen.

Uitvoering

Voordat we beginnen met het opstellen van een bedrijfsnoodplan, bezoeken we altijd eerst de betreffende locatie. We hebben een gesprek met de locatiemanager en bespreken de procedures zoals die op dat moment van kracht zijn. Vervolgens voeren wij een inspectie uit in het gebouw en bekijken we of de situatie ter plaatse overeenkomt met de bestaande tekeningen en vergunningen. De informatie die we tijdens deze intake opdoen, verwerken we in onze tekeningen en in het bedrijfsnoodplan.

In zo’n bedrijfsnoodplan worden alle procedures vastgelegd die van kracht zijn tijdens een calamiteit. Denk aan brand, wateroverlast of een ongeval van een bewoner of bezoeker. Veel van de inhoud van het bedrijfsnoodplan is afkomstig vanuit de brandpreventie, maar ook andere procedures die gelden binnen een organisatie, kunnen worden vastgelegd in het plan. Je vindt er dus niet alleen ontruimingsplattegronden en vluchtplannen, maar ook informatie over de technische installaties van het gebouw en de opleidingen en trainingen die het personeel wettelijk gezien moet volgen. Daarnaast bouwden wij voor The Social Hub ook een digitale incidentenregistratie. Wanneer een incident zicht voordoet, laat dit programma meteen zien welke procedures gevolgd moeten worden.

Resultaat

The Social Hub beschikt over uitgebreid bedrijfsnoodplannen voor al haar Nederlandse vestigingen, waardoor de veiligheid van haar gasten en haar medewerkers optimaal gewaarborgd is.

En dit maakte de opdracht bijzonder

De hotels van The Social Hub hebben een bijzondere uitstraling en vallen op door de unieke vormgeving van hun interieur. Dat maakt deze hotels hele leuke locaties om te werken.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Marcel Pluk

Klik op de foto voor uitvergroting

Deel dit project:

leveringsvoorwaarden · privacyverklaring · colofon ·  © 2024 - VB&C BV