technisch tekenen

informatiebeheer

veiligheid

Building Information Modeling

Sovak

Onderhouden noodplannen

Over Sovak

SOVAK biedt wonen, begeleiding, behandeling, zorg, werk en activiteiten op maat aan mensen met een verstandelijke beperking in Noord-Brabant. SOVAK is met 900 medewerkers en ruim 500 vrijwilligers actief in West-Brabant.

Opdrachtbeschrijving

Voor de verschillende soorten huisvesting die Sovak haar cliënten aanbiedt, hebben wij in het verleden bedrijfsnoodplannen en tekeningen mogen maken. Tegenwoordig verzorgen wij het onderhoud van deze plannen en tekeningen.

Uitvoering

De huizen waarin de cliënten van Sovak verblijven, zijn allemaal anders; van grootschalig tot zeer kleinschalig. Destijds hebben wij alle locaties bezocht om deze te inspecteren en vast te leggen op tekening. Om vervolgens bedrijfsnoodplannen op te stellen. In een bedrijfsnoodplan worden alle procedures vastgelegd die van kracht zijn bij calamiteiten. In die plannen staan behalve ontruimingsplannen, bijvoorbeeld ook hoeveel mensen er op een locatie aanwezig zijn en wanneer zij er precies zijn. Zodra deze (of andere) informatie wijzigt, moet het bedrijfsnoodplan worden aangepast.

Resultaat

Sovak werkt via ons webportal, wat de aanpassingen in deze plannen aanzienlijk vereenvoudigt. Dankzij de mogelijkheden van ons webportal kunnen wijzigingen in het bedrijfsnoodplan of de tekeningen snel en accuraat verwerkt worden. Als er belangrijke zaken spelen, hebben we vanzelfsprekend persoonlijk contact met iemand op het hoofdkantoor en gaan we, indien gewenst, ter plaatse kijken.

En dit maakte de opdracht bijzonder...

De cliënten van Sovak zijn mensen met een verstandelijke beperking en dat maakt deze opdracht heel bijzonder ten opzichte van andere opdrachten die wij uitvoeren. Ook het feit dat er binnen deze organisatie zoveel verschillende soorten huisvesting aanwezig zijn, maakt deze opdracht bijzonder.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Marcel Pluk

Klik op de foto voor uitvergroting

Deel dit project:

leveringsvoorwaarden · privacyverklaring · colofon ·  © 2024 - VB&C BV