technisch tekenen

informatiebeheer

veiligheid

Building Information Modeling

Gemeente Etten-Leur

Tekeningbeheer Stadskantoor

Over de gemeente Etten-Leur

Etten-Leur is een gemeente in West-Brabant met zo’n 42.000 inwoners. Met het verdwijnen van Rijksweg 58 uit het centrum is ruimte ontstaan voor herontwikkeling van het stadshart. Het in 2004 gerealiseerde Stadskantoor maakt een belangrijk deel uit van dat nieuwe stadshart.

Opdrachtbeschrijving

Nadat wij een presentatie hadden mogen geven over de manier waarop wij tekeningbeheer verzorgen voor onze klanten, kregen wij de opdracht van de gemeente Etten-Leur om alle bouwkundige E- en W-tekeningen van het Stadskantoor te structureren en digitaliseren.

Uitvoering

Nadat wij de exacte wensen van de gemeente Etten-Leur in beeld hadden, zijn wij begonnen met het inventariseren van alle bestaande tekeningen. Deze tekeningen moesten voldoen aan de afspraken zoals die in de nieuw opgestelde afsprakenmap waren vastgelegd. Vervolgens werden deze tekeningen gedigitaliseerd en opgenomen in een moederbestand. Dat moederbestand is via een webportal 24/7 toegankelijk voor de gemeente Etten-Leur en voor degenen die autorisatie hebben. Veiligheid is een belangrijk thema bij tekeningbeheer en dat is zeker het geval bij gemeenten. Je kunt je voorstellen dat het niet de bedoeling is dat ‘iedereen’ zomaar tekeningen kan opvragen over de locaties van veiligheidscamera’s. Dankzij ons beheersprogramma is het mogelijk om per tekening aan te geven voor wie deze inzichtelijk is.

Resultaat

Sinds december 2016 beschikt de gemeente Etten-Leur over een volledig geactualiseerd digitaal tekeningbeheerssysteem dat zij via het webportal dag en nacht, waar ook ter wereld, kan raadplegen. Onze volgende opdracht is het verzorgen van het tekeningbeheer voor de parkeergarage en het vergadercentrum.

En dit maakte de opdracht bijzonder

De gemeente Etten-Leur had als specifieke wens dat op elke tekening een speciaal kader zou worden opgenomen met daarin het logo van de gemeente en de exacte benaming van de tekening. Aangezien wij elk moederbestand op maat ontwerpen voor onze opdrachtgevers, was dit geen enkel probleem.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Ronald de Boer

Klik op de foto voor uitvergroting

Deel dit project:

leveringsvoorwaarden · privacyverklaring · colofon ·  © 2024 - VB&C BV