technisch tekenen

informatiebeheer

veiligheid

Building Information Modeling

Máxima Medisch Centrum

Opzetten W- en E-installaties

Over Máxima Medisch Centrum

MMC is het grootste medisch centrum van de regio Zuidoost-Brabant en is gevestigd op twee locaties: hartje Eindhoven en aan de rand van Veldhoven.

Opdrachtbeschrijving

Het MMC gaf ons de opdracht om van een aantal vleugels van haar gebouw digitale 3D-tekeningen van de W en E-installaties te maken, zodat zij zou beschikken over een virtueel model waar je als het ware doorheen kunt lopen.

Uitvoering

Het MMC werkte voorheen alleen met platte 2D-tekeningen. Bij de verbouwing van de vleugels leverde de architect bouwtekeningen aan in 3D en dat was de reden dat het MMC ook haar installatietekeningen in 3D wilde. In een oogopslag zou dan duidelijk zijn hoe de installaties zijn opgebouwd en waar leidingen, stopcontacten en andere verbindingen lopen of bevestigd zijn.
Met onze tekeningen uit het programma Revit kon de installateur vervolgens aan de slag met ‘engeneren’. De focus lag bij dit project op het samenspel tussen de verschillende partijen: architect, technisch tekenaar, installateur en aannemer. Allen waren zij met verschillende stukjes van het gebouw bezig, die uiteindelijk in elkaar moesten schuiven om tot een geheel te komen.

Resultaat

Het MMC beschikt nu over 3D-rekeningen van alle W en E-installaties op de verbouwde vleugels. Eventuele aanpassingen aan de installaties worden door de installateur onmiddellijk doorgegeven aan een medewerker van VB&C, die op vaste dagen in het MMC aan het werk is. Zij zorgt ervoor dat de aanpassingen verwerkt worden in de beheertekeningen, waardoor alles up-to-date blijft.

En dit maakte de opdracht bijzonder

Het ontdekken van de vele mogelijkheden binnen het programma Revit maakte deze opdracht bijzonder. We hebben veel geschakeld met de leverancier van de programmatuur om alle inhoudelijke informatie op de juiste manier te kunnen verwerken. Dan ben je echt bezig met een stukje ontwikkeling en besef je, dat dit pas het topje van de ijsberg is als het gaat om de mogelijkheden van Revit.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Ronald de Boer

Klik op de foto voor uitvergroting

Deel dit project:

leveringsvoorwaarden · privacyverklaring · colofon ·  © 2024 - VB&C BV