technisch tekenen

informatiebeheer

veiligheid

Building Information Modeling

DAF Trucks NV

Onderhouden aanvalsplannen

Over DAF Trucks

DAF Trucks NV ontwikkelt lichte, middelzware en zware bedrijfswagens en is een van de grootste fabrikanten van vrachtwagens in Europa.

Opdrachtbeschrijving

DAF gaf ons de opdracht om de aanvalsplannen voor hun bedrijfsbrandweer en de externe brandweer up-to-date te houden, zodat in het geval van een calamiteit de juiste personen worden gealarmeerd en zij onmiddellijk beschikken over de noodzakelijke informatie.

Uitvoering

Alle locaties op het terrein van DAF Eindhoven zijn door ons in kaart gebracht, zodat in het geval van een calamiteit de volledige informatie onmiddellijk ter beschikking is van de hulpdiensten. Informatie zoals de juiste rijroute naar het object, tekeningen van alle bouwlagen van het object zelf, nooduitgangen, opslag gevaarlijke stoffen et cetera. Elke twee à drie weken bezoeken wij DAF om informatie over aanpassingen aan gebouwen uit te wisselen. Die aanpassingen verwerken wij in onze tekeningen, die vervolgens, na controle door de brandweer, weer worden opgenomen in de aanvalsplanen.

Resultaat

Het resultaat is dat de aanvalsplannen van DAF altijd up-to-date zijn en makkelijk opvraagbaar voor zowel de interne als de externe brandweer via ons webportal.

En dit maakte de opdracht bijzonder

In dit project is sprake van een unieke samenwerking tussen de tekenkamer van DAF, de interne en externe brandweer, een goed opererend AACS (Advanced Access Content System) -ontwikkeld door onze partner van Beek Informatica- en een aantal vaste mensen van VB&C.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Marcel Pluk

Klik op de foto voor uitvergroting

Deel dit project:

Informatiebeheer

Menigeen kent de ergernis vanuit de werksituatie: zeker weten dat er ergens nog tekening zijn van de laatste verbouwingen, maar deze niet kunnen vinden...

lees blog
VB&C - technisch tekenen - informatiebeheer - veiligheid - BIM

leveringsvoorwaarden · privacyverklaring · colofon ·  © 2022 - VB&C BV